De running rebels in actie

De running rebels in actie

Dinsdag 1 oktober 2019 was het zover: op de eerste avond van de nieuwe maand hielden tien leden van de ‘running rebels Rotterdam’ een hardloopwedstrijd die begon en eindigde bij het Sanquin donorcentrum aan de Wytemaweg. Onderweg kregen de renners verscheidene buien op hun hoofd, zodat ze druipende van de regen en het zweet aankwamen. Dit kon de stemming echter niet drukken.
De spil van de groep is Rafael, deze architect van 42 jaar rent wel vijf keer per week.
Onder de renners was ook Dorothé, zij loopt 200 km per jaar en heeft al elf marathons achter de rug, de laatste was Berlijn in 2018. Ze rent ook als running buddy bij ‘Running Blind’, mensen die blind zijn. Arjan viert vandaag zijn 42ste verjaardag. Hij heeft inmiddels 145 keer gegeven, meest plasma en rent elke week 50 km.
Ook van de partij is Mercedes (48), die aan obstakelruns doet. Mercedes vond het een leuke loop ondanks de zware benen na afloop. De regen vond ze niet erg. Per maand doet ze twee à drie runs. Tot slot rende Henriëtte mee. Deze 32-jarige doet twee à drie keer per week een run. Nadat ze 15 keer volbloed had gegeven, gaf ze deze avond voor de eerste keer plasma.
Deze ludieke actie leverde elk van de lopers een applaus en een ‘medaille’ op.